לןגן

סמבוסק בשר עיראקי - סמבוסק בטוואה הכי טעים שיש של סבתא לאה

מאת: לאה מאיר, פורסם: 24/04/2020 | 07:28
סמבוסק בשר עיראקי - סמבוסק בטוואה הכי טעים שיש של סבתא לאה

תקציר המתכון: סמבוסק בשר בתיבול הורס, אחד המאכלים שאי אפשר להפסיק לזלול, מתכון קל ופשוט, כל אחד יכול להכין, וכן אפשר גם לאפות.

קטגוריה: בשר, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר בשרי, דרגת קושי: קל מאוד

מרכיבים

אופן הכנה

  1. הכנת הבצק..

  2. בקערה גדולה שמים את הקמח, השמרים, אבקת האפייה, סוכר ומערבבים באופן ידני עם כף

  3. מוסיפים את החומץ, השמן, המלח והמים (את המים ממליצה להוסיף בהדרגה עד לקבלת בצק אחיד גמיש ורך, לפעמים יש צורך ביותר מים או יותר קמח)

  4. מכסים את הבצק ושמים בצד להתפחה של בערך שעה או עד שהבצק מכפיל את הנפח שלו

  5. הכנת המילוי..

  6. מחממים את השמן במחבת רחבה, מוסיפים את הבצל ומטגנים עד להזהבה, מוסיפים את השום ומטגנים עוד דקה נוספת

  7. מוסיפים את הבשר הטחון ומטגנים עד שהוא משנה את צבעו לאפור, מוסיפים את התבלינים והצנוברים ומערבבים היטב (זה הזמן לטעום ולתקן תיבול אם יש צורך), שמים בצד ומחכים עד שתערובת הבשר קרה מאוד

  8. הכנת הסמבוסק..

  9. קורצים עיגולים כל אחד והגודל הרצוי, לי יצאו 35 עיגולים, אני קרצתי עיגולים בגודל פינג פונג

  10. מרדדים כל כדור לעלה קטן, מניחים במרכז כל עלה כף מהמילוי, מקפלים לחצי (סהרון), סוגרים את השוליים היטב, מניחים על תבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה שמעליה זורים קמח, ככה מכינים את כולם, משאירים לתפיחה של 15 דקות

  11. מחממים מחבת רחבה עם שמן בגובה 2-3 ס"מ ומטגנים מכל צד עד להזהבה (כדקה וחצי) מוציאים בזהירות ומניחים על מגש גדול מרופד בנייר סופג או כאמור אפשר לאפות, מחממים תנור אפייה ל-180 מעלות ומרפדים 2 תבניות בנייר אפייה, שמים את הסמבוסק במרווח אחד מהשני, מכניסים לתנור ואופים 35-40 דקות, אני אוהבת לטגן את הסמבוסק, זה יוצא קשה בהתחלה אבל כאשר הסמבוסק מתקרר הוא נהיה רך מאוד

  12. הגישו לצד סלט ירקות טרי עם הרבה לימון, פטרוזיליה והמון טחינה מעל ויאללה חגיגה

  13. טיפים להצלחת הסמבוסק..

  14. את הבשר הטחון אפשר להחליף בפטריות לטובת הטבעונים והצמחונים

  15. מלית הבשר חייבת להיות קרה מאוד

  16. ממליצה בזמן טיגון הסמבוסק לשים חתיכת גזר טרי לתוך השמן הרותח ולהחליפה מדי פעם כדי למנוע את חמצונו של השמן ולשמור על האיכות שלו

  17. אפשר לעבד את הבצק במעבד מזון, שמים את כל מרכיבי הבצק מלבד המים הפושרים ומעבדים ל-2 דקות ואז ממשיכים לעבד תוך כדי הוספת המים הפושרים בהדרגה עד לקבלת בצק רך, נעים ונוח לעבודה

  18. ניתן להקפיא את הסמבוסק (ממליצה לחמם בתנור לאחר הקפאה)

  19. ממליצה להכין כמות ולהקפיא לעת צרה, יש אורחים או שרעבים מוציאים מחממים בתנור ומתענגים

  20. בתיאבון! אז... כנסו למטבח וספרו איך היה