לןגן

מקלות גריסיני בטעמים

מאת: מירי משה, פורסם: 23/04/2020 | 02:06
מקלות גריסיני בטעמים

תקציר המתכון: מקלות לחם נחטפות. אחלה ארוחת ערב עם מטבלים וסלט רענן.

קטגוריה: מאפים, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: קל

מרכיבים

אופן הכנה

  1. בקערה שמים, שמרים, סוכר ומיים חמימים.

  2. ממתינים 3 דקות שהשמרים יתססו מעט ומוסיפים שמן וקמח.

  3. יוצרים גומה בקמח ומבליעים את המלח.

  4. לשים לבצק חלק ומניחים בצד להתפחה כשעה או עד להכפלת הנפח.

  5. מחלקים את הבצק ל12 חלקים שווים, יוצרים מכל חתיכה נחש ארוך.

  6. מכינים קערה עם מיים, טובלים בעדינות כל נחש במיים. מנערים מעט ומניחים על תבנית מרופדת בנייר אפיה.

  7. מפזרים מעט מלח גס ותוספות שאוהבים: שומשום / קצח / טימין / רוזמרין / שום/ זעתר / פפקיקה וכו'...

  8. מתפיחים על התבנית עוד 15-20 דקות ואופים בתנור שחומם מראש על 180° עד שמשחים יפה.

  9. מגישים עם גבינות ומטבלים😋