לןגן

אסאדו עם ירקות שורש בתנור

מאת: אורית לוי, פורסם: 22/04/2020 | 12:51
אסאדו עם ירקות שורש בתנור

תקציר המתכון: צרחות כמה שטעים!

קטגוריה: בשר, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר בשרי, דרגת קושי: קל

מרכיבים

לרוטב

לתבנית

אופן הכנה

  1. לחמם תנור ל- 160 מע'.

  2. בקערה לערבב היטב את כל מרכיבי הרוטב.

  3. לעסות את הבשר ברוטב ולצרוב במחבת עם רבע כוס שמן זית מכל הצדדים כדקה לסגירה.

  4. להוציא את הבשר לצלחת.

  5. להניח בסיר גדול שנכנס לתנור את גבעול הרוזמרין או הטימין.

  6. להניח עליו את רצועות הבצלים.

  7. להכניס לקערת הרוטב את תפו''א, הבטטה וכל הירקות שמכניסים חוץ מהשום, לערבב טוב ולסדר בסיר על הבצלים.

  8. להניח עליהם וביניהם את חתיכות הבשר וביניהן להניח את שיני השום.

  9. אם נשאר רוטב למזוג על הבשר.

  10. לסגור את הסיר עם נייר אפייה, עליו נייר כסף בצורה אטומה לחלוטין.

  11. מעליהן להניח את המכסה.

  12. לתת להתבשל בתנור 4 שעות.

  13. להוציא את המכסה ונייר הכסף, למזוג את הנוזלים שהצטברו בסיר לסיר קטן ולהכניס לתנור לעוד חצי שעה להשחמה.

  14. להוסיף לסיר עם הנוזלים מהתנור חצי כוס יין אדום או חצי כוס מיץ רימונים, לתת רתיחה ולבשל לצמצום הרוטב 5 דק'.

  15. בהגשה למזוג את הרוטב על הבשר והירקות ולהתענג ♥