קטגוריה: ירקות, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: קל
משרים את תפוחי האדמה במים עם מלח למשך 3/4 שעה.
מסננים ומייבשים במגבת נייר.
הכנת הבלילה: בקערה שמים את הביצה, המלח, פפריקה ומערבבים מוסיפים את אבקת האפיה, הקמח והמים ומערבבים בעזרת מטרפה עד לקבלת תערובת סמיכה במרקם שמזכיר טחינה.
מחממים בסיר או במחבת שמן בעומק של 3 ס"מ לפחות. טובלים את פרוסות תפוחי האדמה בבלילה ומטגנים כדקה מכל צד, עד להזהבה יפה. מעבירים לצלחת מרופדת במגבות נייר ומגישים מיד.