לןגן

עלי גפן ממולאים

מאת: שירז נלקן, פורסם: 16/04/2020 | 10:37
עלי גפן ממולאים

קטגוריה: תבשילים, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: קשה

מרכיבים

אופן הכנה

  1. מטגנת בצל בשמן זית עד להזהבה

  2. מוסיפה 1.5 כוסות אורז עגול שטוף ומסונן

  3. להוסיף על האורז לימון סחוט, 2 כפות סוכר, כף מלח וכוס אחת של מים חמים מהקומקום (להשתמש באותה הכוס לאורז ולמים)

  4. לחכות כמה דקות עד שהמים נגמרים בינתיים לקצוץ את הירק (פטרוזיליה, שמיר ונענע) חצי חבילה מכל ירק

  5. לאחר שהמים נגמרים להוסיף את הירק לערבב לכבות את הגז ולהשאיר את התערובת להתקרר ללא מכסה

  6. להכין סיר רחב ונמוך כמו של דג, לחתוך גלגלים של 2 עגבניות ולימון אחד ולסדר על תחתית הסיר

  7. לפרוס עלי גפן לשים באמצע מהתערובת לגלגל ולהניח בסיר שהסגירה כלפי מטה

  8. לשפוך רבע כוס שמן זית על כל העלים בסיר

  9. להכין רוטב בקערה- 2 לימונים, 2 כפות סוכר, 1 כף מלח, 2 כוסות מים חמים מהקומקום לערבב הכל טוב עד להמסת הסוכר והמלח ולשפוך לסיר

  10. להדליק את הגז על אש גבוהה עד רתיחה ואז להנמיך ולכסות חלקית עד שהמים נגמרים בערך שעה