קטגוריה: עוף, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר בשרי, דרגת קושי: קל
– מגרדים את הגזרים בפומפייה.
– בקערה גדולה מערבבים את כל מצרכי האורז, פרט למים, ומעבירים לתבנית פיירקס מלבנית שמתאימה לתנור.
– שופכים מעל את המים.
– מניחים את העוף בקערה גדולה ומזלפים מעל דבש, לימון ושמן זית. מעסים היטב ומניחים מעל האורז עם המים.
– מעטרים בענפי טימין (ואפשר גם רוזמרין) ופלפל שחור.
– מכסים בנייר אפייה ומעליו רדיד אלומיניום ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך שעה.
– מסירים את הכיסוי, מוסיפים פרוסות דקות של לימון או ליים ואופים עוד 15 דקות או עד שהעוף זהוב יפה.