מרק קנידלעך עשיר מיוחד נדיר טעמים משכרים חחחח
מאת: ג'וליאנה חכמון, פורסם: 14/04/2020 | 19:01
תקציר המתכון:
ארומה וטעם מעלפים
קטגוריה: מרקים,
מספר מנות: 0,
זמן הכנה: 0 דקות,
כשרות: כשר בשרי,
דרגת קושי: בינוני
מרכיבים
-
למרק
-
מזהיבים בצל 1 ומוסיפים כף סוכר דמררה ומזהיבים ושופכים למרק
-
חופן גדול פיטרוזיליה כוסברה ושמיר
-
1.1/2 כפיות טימין יבש
-
1 כפית כורכום טחון
-
כפית גי'נג'ר טחון
-
1/4 קילו בשר אדום קצוץ
-
1/4 קילו אפונה סנפרוס
-
1 קישוא חתוך לקוביות
-
1 גזר חתוך לקוביות
-
3 סלרי כל העלים הגבעול
-
חתוך לקטן
-
2-כפיות פלפל ושום חריף
-
כמון וקימל מעט לריח וטעם.
-
מלח
-
כף גדושה קמח תפודים מעורבב עם כוס מים חמים
-
לקנידלעך
-
4 כפות קמח תפודים עם 4 כפות מים לקציצות
-
כוס אונברסלית קמח מצות מעט פחות
-
5 שיני שום קצוץ
-
1/2 כפית פפריקה חריפה
-
1/2 כפית כמון
-
1/2 כפית קימל
-
1/4 כוס שמן חמניות
-
כפית כורכום
-
כפית טימין יבש
אופן הכנה
-
להכנת הכדורים
-
מעבירים לקערה את המרכבים מוסיפים נוזלים תבלינים כורכום פלפל חריף ושום . לשים
-
יוצרים כדורים ומניחים למנוחה 20 דקות.
-
להכנת סיר המרק
-
מעבירים את המרכיבים לסיר המים. בישול קצר 1/2 שעה
-
כשהמים מבעבעים מוסיפים את כוס המים עם קמח התפודים ומערבבים היטב . מעבירים ללהבה נמוכה ומוסיפים את כדורי הקנידלעך.
-
בישול 20 דקות. מוציאים את הקנידלעך מהסיר שלא יתפוררו.
-
בזמן הסעודה מעבירים את הקנידלעך לצלחת ועליהם יוצקים את המרק החם
-
תודה לברכה את תתבישו לפרגן ולשתף
-
פסח כשר ושמח