לןגן

בורמוליקוס - לביבות מצה

מאת: מירי גולני, פורסם: 14/04/2020 | 17:27
בורמוליקוס - לביבות מצה

תקציר המתכון: לביבות קריספיות, תפוחות ואוריריות. את המתכון קיבלתי משכנתי האהובה שלי

קטגוריה: פסח, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: קל מאוד

מרכיבים

אופן הכנה

  1. בתוך כלי מפוררים את המצות שהעברנו תחת ברז המים, לחתיכות קטנטנות, מערבבים ולשים מוסיפים את המים ומחכים כ-10 דקות עד שהמצות שתו את כל המים עד שנוצרת תערובת רכה. במידה והמצות עדיין יבשות להוסיף עוד מים עד שהתערובת רטובה מאוד. המטרה להגיע לעיסה לא נוזלית מידי, אך לא מוצקת כלל

  2. תוך כדי ערבוב מוסיפים את הביצים, קמח מצה, מלח ופלפל. טועמים ומשפרים טעמים

  3. במחבת רחבה מחממים שמן 1/2 עמוק ובעזרת כף רחבה יוצרים לביבות ומכניסים אותן לתוך המחבת בעזרת 2 כפות

  4. מטגנים עד להזהבה משני הצדדים

  5. (התערובת מספיקה ל-20 לביבות)