לןגן

ספרינג רול אביבי

מאת: רעיה אופק, פורסם: 13/04/2020 | 08:58
ספרינג רול אביבי

תקציר המתכון: ספרינג רול טעים אשששש, מתכון של לימור לניאדו תירוש

קטגוריה: ראשונות, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר בשרי, דרגת קושי: בינוני

מרכיבים

לחליטה

לתיבול

למטבל

אופן הכנה

  1. חולטים את העוף: מניחים בסיר בינוני את כל חומרי החליטה ומביאים לרתיחה. מוסיפים לסיר את חזה העוף ומבשלים על סף רתיחה 15 דקת. מכבים ומצננים בנוזל החליטה. מסננים ומפוררים את החזה לשערות עדינות לפי מבנה הנתח. מעבירים לקערה ומוסיפים בצל ירוק, מיונז, חרדל, מיץ לימון, מלח ופלפל, מערבבים ומתקנים תיבול. מערבבים את כל חומרי המטבל בקערה ושומרים בצד. ממלאים תבנית במים קרים. פורשים על קרש החיתוך מגבת רטובה וסחוטה (נטולת חומרי כביסה). טובלים לשנייה עיגול של עלה אורז במים קרים, שולפים ומניחים על המגבת הרטובה. מניחים במרכז העלה 4 פרוסות מלפפונים חופפים מעט כמו רעפים, מעל מניחים 2 כפות מסלט העוף החלוט ורצועות גזר ואבוקדו. מקפלים את צידי העיגול מעל המלית ומגלגלים. מגישים עם מטבל נענע וצ'ילי.