לןגן

עוגת תפוחים בחושה

מאת: רבקה דעבול, פורסם: 20/07/2015 | 12:53
עוגת תפוחים בחושה

תקציר המתכון: עוגה

קטגוריה: עוגות, מספר מנות: 8, זמן הכנה: 70 דקות, כשרות: כשר חלבי, דרגת קושי: קל

מרכיבים

אופן הכנה

  1. עוגת תפוחים עם קינמון ואגוזים : המרכיבים : תבנית קוטר 22 חד פעמי טבעת . 170 גרם חמאה רכה אחד ורבע כוסות סוכר 3 ביצים גדולות רבע כוס שמנת מתוקה אחד וחצי כוסות קמח + אחד כף אחד וחצי כפיות אבקת אפייה חצי כפית קינמון 2 תפוחי עץ מקולפים מזן גרני סמית (הירוק) אופן ההכנה : מחממים את התנור ל-170 מעלות ומשמנים את התבנית מערבבים במיקסר את החמאה והסוכר עד שמתקבל מרקם קרמי ואחיד . מוסיפים את הביצים וטורפים עד שמתקבל מרקם אחיד ומעט תפוח . מוסיפים את השמנת המתוקה עד לאיחוד מערבבים בקערה את הקמח אבקת האפייה ואת הקינמון מוסיפים לקערה של הביצים מערבבים , עד שמתקבל מרקם אחיד (לא לערבב יותר מידי) קולפים את התפוחים חותכים לקוביות קטנות ומוסיפים לעיסה מי שרוצה יכול להוסיף רבע כוס אגוזי מלך קצוצים . לערבב ולצקת את העיסה לתבנית ואופים כ-50 דקות , מכניסים לעוגה קיסם ואם הוא יוצא יבש העוגה נהייתה . מצננים עד שמתקרר ובוזקים אבקת סוכר . העוגה הזאת חלבית והיא הכי טעימה לא ניסיתי פרווה !