קטגוריה: פסח, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר בשרי, דרגת קושי: בינוני
בסיר מבשלים את תפו"א בקליפה עד לריכוך, מקררים מקלפים את תפו"א ומועכים לפירה מניחים בצד.
בסיר רחב מחממים שמן ומטגנים את הבצל הקצוץ מוסיפים את השום הקצוץ וממשיכים לטגן מוסיפים את הבשר הטחון מערבבים ומבשלים מוסיפים את התבלינים ממשיכים לבשל את הבשר, לקראת סוף הבישול מוסיפים את הירק הקצוץ מערבבים מבשלים כמה דקות מכבים את הלהבה ומניחים להתקרר.
אופן הכנת הקובות: מרטיבים מעט את הידיים לוקחים חופן של פירה בגודל של כדור פינג פונג מחזיקים כדור בכף היד ובאצבע רטובה של היד השנייה עושים בכדור גומה גדולה. ממלאים את הגומה בבשר, מכסים את המילוי בפירה ומהדקים. מגלגלים שוב בידיים רטובות לכדור עגול ומשטחים מעט מניחים על מגש ככה עושים עם כל הכמות. בצלחת שמים קמח מצה ובקערה שטוחה שמים ביצה טרופה מחממים שמן במחבת טובלים את הקובות קודם בביצה הטרופה ולאחר מכן טובלים בקמח מצה ומטגנים את הקובות משני הצדדים עד להזהבה. חשוב לא לשים יותר מדי קובות בשמן, כדי שהחום שלו ישאר גבוה. אם תוסיפו יותר מדי החום ירד, זמן הטיגון יתארך והתוצאה תהיה שמנונית מדי מוציאים את הקובות ושמים על נייר סופג לספיגת עודפי השמן. הקובות יוצאות טעימות מאד כדאי לנסות בהצלחה.