מניפת צלי בקר ותפו"א פרח
מאת: אילנית בניזרי, פורסם: 09/04/2020 | 09:30
תקציר המתכון:
מינימום תבלינים מקסימום טעם !!
קטגוריה: בשר,
מספר מנות: 0,
זמן הכנה: 0 דקות,
כשרות: כשר בשרי,
דרגת קושי: בינוני
מרכיבים
-
מאת אילנית בניזרי
-
שלבים ראשונים.
-
גוש צלי כתף מספר 5 או 6 ,לסגור( לצרוב) במעט שמן על מחבת מכל צדדיו (או בסיר שאנחנו מרתיחים את הבשר) ...לאחר מכן להרתיח את הבשר בסיר עמוק עם מים עד לכיסוי ..נוסיף בצל שלם קלוף,מעט גרגירי פלפל אנגלי,רבע כפית כורכום,פלפל שחור גרוס..ענף של סלרי וכמה עלי דפנה...שעה וחצי רתיחה.לאחר צינון קל לסנן את הנוזלים להכניס את הבשר למקרר ללילה ואז למחרת לפרוס פרוסות דקות ...את הנוזלים לשמור בכלי אטום בנפרד ! במקרר עד להכנה ...אם הבשר פרוס מראש לטגן(לצרוב) את הפרוסות במעט שמן דקה מכל צד ואז להרתיח אותם כמו שרשום למעלה שעה וחצי או לבשל ברוטב של התבשיל רק יותר זמן מימה שרשום במתכון ! ...
מרכיבים לרוטב
-
תפו"א קטנים עם הקליפה
-
2 בצלים גדולים חתוכים לרצועות
-
3 שיני שום כתושות
-
כפית כורכום
-
פלפל שחור גרוס
-
רבע כפית פלפל לבן
-
5 גרגירי פלפל אנגלי
-
כפית אבקת מרק עוף
-
כפית דבש לזיגוג
-
3 כוסות ציר בשר (המים שהרתחתנו בהם את הבשר ) למי שאין אז מים רגילים רותחים.
אופן הכנה
-
ההכנה :
-
את התפוחי אדמה נשלוק(נרתיח) 5 דקות מרגע שהמים מבעבעים נקרר ונחצה אותם לשניים .
-
בסיר סוטאג' ושטוח או אפשר בסיר רוסטר (המרובע) מי שרוצה
-
נטגן ברבע כוס שמן את הבצלים עד להזהבה ....נוסיף את השום הכתוש...הכורכום ונטגן קלות ...נניח את פרוסות הבשר מסביב לסיר... בצורת מניפה ובמרכז נניח את התפו"א בצורת פרח (ראו בתמונות ) ...כעת נוסיף את התבלינים הנותרים למעט הדבש !! נשפוך את הנוזלים נכסה מכסה נבשל להבה נמוכה כשעה ורבע (מידי פעם לפתוח מכסה ולהרטיב את הבשר עם הרוטב) ....נסיר מכסה נזגג את הדבש (מי שרוצה ניתן להמיר לסילאן)
-
נכניס לתנור שחומם מראש 150 מעלות כרבע שעה עד שמתקבל צבע יפה ...תבשיל אלוהי !! מינימום תבלינים מקסימום טעם !!