תקציר המתכון: סיר דגים מעלףףףף שיעיף לכן את הפוני חחח ולחמניות כשל"פ רכות רכות ואווריריות שאין דברים כאלה כי אי אפשר בלי לנגב את הרוטב של הדגים לא?? חג שמח וכשר לכל בית ישראל❤❤
קטגוריה: פסח, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: קל
ללחמניות כשרות לפסח עם תיבול מפתיע, טעימות , רכות ואווריריות🤩😍❤סוניה סאני בן הרוש❤
מצרכים:
1 שקית קמח מאפי שמרים לפסח 350 גרם
1 כפית אבקת אפיה
1 כפית מלח
1 כף גדושה סוכר
1 כף תבלין בזיליקום יבש- תבליני מימון( מי שלא אוהבת יכולה לוותר)
2 ביצים
1/3 כוס שמן זית -חד פעמי קר
1כוס מים חד פעמי לשתייה חמה (240 מ"ל)
אופן ההכנה :
במיקסר עם וו גיטרה לשים את הקמח, א האפיה, המלח ,הסוכר והבזיליקום ומערבבים.
מתחילים להפעיל את המיקסר במהירות נמוכה ומוסיפים את הביצים, השמן והמים.
מגבירים מהירות וממשיכים ללוש לערבב במשך 8 דקות לפחות עד שהעיסה חלקה ואחידה.
העיסה יוצאת נוזלית וזה בסדר, ככה היא צריכה להיות..
מעבירים את הבצק לקערה משומנת טיפה עם תרסיס שמן ומיישרים את הבצק, מרססים טיפה שמן גם מעל הבצק ומכסים בניילון נצמד לשעה וחצי או עד שמכפיל את נפחו..
אחכ בעזרת כף גדולה מעבירים או לתבניות אנגליש קייק או לתבניות קטנות ללחמניות( שימנתי מעט בתרסיס שמן ופיזרתי ממש מעט קמח תפו"א, כך שלאחר האפייה יצאו בקלות מהתבניות).
מניחים לתפיחה נוספת של רבע שעה .
מורחים בחלמון ביצה עם מעט מלח ומים ומברישים כל לחמניה בעדינות ומפזרים שומשום.
אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות טורבו ואופים משהו כמו 40 דק או עד שמזהיב מכל הכיוונים.
להוציא מהתנור ולכסות במגבת מטבח כדי שיתרככו.
הלחמניות יוצאות רכות, אווריריות וטעימות 🤩
אפשר כמובן גם להקפיא אותם לאחר שיתקררו ולהפשיר למחרת ככה הן ישארו טריות .
בהצלחה ובתאבון סוניה סאני בן הרוש❤❤
חג שמח וכשר לכל בית ישראל❤