לןגן

עוגת מלבי

מאת: אורי שניידר, פורסם: 07/04/2020 | 07:34

תקציר המתכון: עוגה קרמית וטעימה לכל מי שמת על טעמי קוקוס, וורדים ופיסטוק! לא להאמין שהיא פרווה, וגם כשרה לפסח ולחלוטין ללא גלוטן. המתכון לעוגה קטנה וגבוהה - קוטר 16. כדי להכין עוגה גדולה יש להכפיל כמויות (קוטר 20) ואף לשלש (קוטר 24).

קטגוריה: עוגות, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: בינוני

מרכיבים

בסיס קוקוס מקורמל

מוס מלבי

שכבות פטל

לקישוט

אופן הכנה

  1. שופכים את המים על הג'לטין ומניחים הצד ל-10 דק' עד לספיגה מלאה

  2. עוברים להכנת הבסיס - על מחבת מפזרים שכבה אחידה של הקוקוס ומעל זורים את הסוכר. מדליקים אש קטנה, וכאשר הקוקוס מתחיל להשחים מערבבים בכף עץ בעדינות. שימו לב - הקוקוס מתקרמל מהר, לא להשאיר על המחבת יותר מדקה. ממיסים את הנטורינה ומערבבים לעיסה אחידה. משטחים בתבנית

  3. מחממים את קרם הקוקוס בסיר קטן / מיקרוגל. מכניסים פנימה את הג'לטין המוכן ומערבבים כדי שיימס מהחום. מקציפים את השמנת למרקם יוגורט ומקפלים לתוך קרם הקוקוס. מכניסים פנימה את הקוקוס, מוסיפים מי וורדים לפי הטעם. שופכים לתבנית 3/4 מהמוס ומקפיאים לשעה

  4. טוחנים את הפטל למחצית חלקה. חצי ממנו משמש להכנת מרמלדה - מבשלים אותו בסיר עם הסוכר עד שהוא נהיה סמיך מאוד, מסירים מהאש. מחכים שיתקרר מעט ואז שופכים מעל המוס. מקררים עד שיתייצב

  5. חצי ממחית הפטל שנותרה מקפלים עם 1/4 המוס שנותר. מתקבלת שכבה וורודה וקרמית. שופכים על שכבת המרמלדה

  6. לקישוט - מומלץ להקציף שמנת צמחית למרקם יציב ולהוסיף מי וורדים לטעם. לזלף מעל, לזרות שברי פיסטוקים