לןגן

עלי גפן

מאת: חופית אלמקייס, פורסם: 05/04/2020 | 22:58
עלי גפן

תקציר המתכון: נחטפים כמו גרעינים

קטגוריה: תבשילים, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: קל

מרכיבים

אופן הכנה

  1. את עלי הגפן אני קוטפת טרי מהגינה -את העלים הצעירים. חולטת במים חמים ומסננת. למי שאין טרי אפשר לקנות בצנצנת ולשטוף הייטב מהמלח.

  2. בקערה אני שמה 2 כוסות אורז -לא מבושל חופן פטרוזליה,כוסברה,שמיר, נענע

  3. עגבניה קלופה וחתוכה לקוביות קטנות, מתבלת במלח,פלפל שחור, בהרט, רכז רימונים.

  4. בסיר-שמתאים לתנור שמה בתחתית שמן זית,פרוסות שום,פרוסות לימון, פרוסות עגבניה ומסדרת בצפיפות את העלי גפן כשהסיר מלא אני סוחטת מעל לימון שלם, שמה 2 כפות סילאן ומזלפת רכז רימונים.ומלח

  5. מוסיפה מים חמים בגובה העלי גפן טיפה יותר.

  6. מניחה מעל צלחת הפוכה-כדי שהעלים לא יפתחו. מביאה לרתיחה ומבשלת על להבה נמוכה עם מכסה כ40 דקות עד שאין נוזלים כמעט.

  7. מזלפת שמן זית ומכניסה לתנור ל10 דקות חום 190 עד שטיפה מזהיב זהו....בתאבון😚חופית אלמקייס