לןגן

מנזלה תבשיל חצילים וחומוס לצד אורז לבן

מאת: אמהות מבשלות ביחד, פורסם: 05/04/2020 | 10:25
מנזלה תבשיל חצילים וחומוס לצד אורז לבן

תקציר המתכון: המתכונים של פאני ברוך מתכנית ״אמהות מבשלות ביחד״

קטגוריה: אורז, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: קל

מרכיבים

אופן הכנה

  1. לסנן את המים מהחומוס בשימורים.

  2. לטגן את הבצל חתוך דק בסיר רחב ושטוח עם קצת שמן עד שמזהיב

  3. לקלף את החצילים ולחתוך לפרוסות של חצי סנטימטר

  4. לטגן את החצילים בטיגון עמוק

  5. לסדר בסיר שכבה של חומוס ובצל שכבה חצילים, שוב חומוסים ושוב חציל.

  6. להוסיף כף שטוחה פלפל שחור כף שטוחה מלח וכפית כורכום על גבי השכבה האחרונה

  7. להוסיף 4 כוסות מים חמים על גבי התבלינים שיחלחלו

  8. לכסות על אש בינונית, להוסיף את ערמונים שקצצנו מעט ולערבב מידי כל 20 דקות (ככה שהשכבות לא יהרסו) עד שהמים מצטמצים לרוטב סמיך כ-40 דקות על אש בינונית.

  9. אורז לבן להגשה - להכין לפי הוראות היצרן