קטגוריה: לחמים, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: בינוני
מתכון: רון יוחננוב ♥️♥️♥️
לחם טורקי שטוח♥️
אריאלה
▪︎כמות במתכון לכיכר לחם אחת ( הכפלתי כמויות כי הלחם מטריףףף)
250 גרם קמח לבן רגיל
כפית שמרים יבשים
200 מ"ל מים
כף סוכר
כפית מלח
חצי כפית משפר אפיה
☆ לזיגוג:
2 כפות שמן זית ושומשום לבן ושחור / או קצח
▪︎בקערת מיקסר עם וו לישה ,לשים את כל המצרכים כמה דקות מעבירים להתפחה כשעה עד להכפלת הנפח.
▪︎מקמחים מעט את התבנית, מניחים הבצק ומשטחים אותו. מעבירים שוב להתפחה של כ-45 דקות.
לפני האפיה, בעזרת האצבעות יוצרים גומות כמו בתמונה
▪︎מברישים בשמן זית ומפזרים מעל שומשום ואופים בתונור שחומם מראש ל 240 מעלות כ-10 דקות ▪︎מורידים את החום ל-150 ואופים עוד 5 דקות נוספות