קטגוריה: תבשילים, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר בשרי, דרגת קושי: בינוני
תבשיל קדירה - טלה וירקות שורש♥️
אריאלה גולדמן
1.5 ק"ג צוואר טלה חתוך לקוביות
שמן זית בנדיבות
4 עגבניות בשלות חתוכות לרבעים
3 בצלים בינוניים חתוכים לרבעים
1 פלפל ירוק חריף חתוך לרצועות
3 גזרים חתוכים לעיגולים גסים
4 גבעולי סלרי פרוסים
שורש פטרוזיליה פרוס גס
חופן תפוחי אדמה קטנים חצויים
6 שיני שום שלמות
מיץ מחצי לימון
צרור פטרוזיליה קצוצה
מלח
פלפל שחור גרוס
כפית ראס אל חנות
כפית כורכום
1 כף סילאן
2 כוסות מים
▪︎בסיר רחב עם תחתית כבדה, מחממים שמן זית בנדיבות וכורכום וצורבים את קוביות הבשר עד השחמה. מתבלים במלח ופלפל שחור גרוס.
▪︎מסדרים בין נתחי הבשר את רבעי העגבניות, הבצלים,תפוחי האדמה ,הסלרי, הפלפל החריף, השום והגזר.
▪︎מוסיפים מיץ לימון, מלח ופלפל שחור גרוס ואת הפטרוזיליה הקצוצה והמים . מנמיכים את הלהבה, מכסים את הסיר ונותנים לבשר להתבשל כשעתיים או עד שהבשר רך.
▪︎ מוסיפים סילאן ומבשלים כ-20 דקות נוספות
▪︎מפזרים עוד מעט פטרוזיליה טרייה קצוצה ומגישים חם