לןגן

מתכון מנצח למנסף (אורז עם בשר וצנוברים)

מאת: איציק שלמה, פורסם: 29/03/2020 | 11:03
מתכון מנצח למנסף (אורז עם בשר וצנוברים)

תקציר המתכון: המנסף הוא בעצם מנה מיוחדת, מושקעת ומלאה בטעמים. את המנסף מומלץ להגיש בערבי חג ובשבתות. המנה הזאת מצליחה בכל פעם להפתיע ומספקת חוויה טעימה במיוחד. זמן עבודה: 25 דקות סה"כ זמן הכנה: 1 שעה 6-8 סועדים

קטגוריה: אורז, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר בשרי, דרגת קושי: בינוני

מרכיבים

אופן הכנה

  1. בסיר רחב וגדול נטגן בצל קצוץ בשמן זית, כ- 3 דקות טיגון.

  2. נוסיף לסיר את הבשר בטחון, בעזרת מזלג נערבב היטב ונפורר את הבשר כך שלא יהיה גושי.

  3. נערבב ונטגן את הבשר יחד עם הבצל כ- 2 דקות.

  4. כעת נוסיף לסיר את האורז, התבלינים ופרוסות השום ונערבב היטב. נטגן עוד כ- 3 דקות.

  5. נוסיף פטרוזיליה, כוסברה וציר עוף, מערבבים קלות ומביאים לרתיחה.

  6. מנמיכים את הלהבה לבינונית-נמוכה, מכסים את הסיר ומבשלים את האורז עם הבשר כ- 20 דקות, מבלי לפתוח את הסיר.

  7. לאחר 20 דקות מכבים את האש ומשאירים את הסיר עם המכסה כ- 5 דקות נוספות.

  8. הופכים את סיר האורז על צלחת הגשה גדולה, מפזרים צנוברים ושקדים קלויים, מקשטים בפטרוזיליה ומגישים חם.