תקציר המתכון: המנסף הוא בעצם מנה מיוחדת, מושקעת ומלאה בטעמים. את המנסף מומלץ להגיש בערבי חג ובשבתות. המנה הזאת מצליחה בכל פעם להפתיע ומספקת חוויה טעימה במיוחד. זמן עבודה: 25 דקות סה"כ זמן הכנה: 1 שעה 6-8 סועדים
קטגוריה: אורז, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר בשרי, דרגת קושי: בינוני
בסיר רחב וגדול נטגן בצל קצוץ בשמן זית, כ- 3 דקות טיגון.
נוסיף לסיר את הבשר בטחון, בעזרת מזלג נערבב היטב ונפורר את הבשר כך שלא יהיה גושי.
נערבב ונטגן את הבשר יחד עם הבצל כ- 2 דקות.
כעת נוסיף לסיר את האורז, התבלינים ופרוסות השום ונערבב היטב. נטגן עוד כ- 3 דקות.
נוסיף פטרוזיליה, כוסברה וציר עוף, מערבבים קלות ומביאים לרתיחה.
מנמיכים את הלהבה לבינונית-נמוכה, מכסים את הסיר ומבשלים את האורז עם הבשר כ- 20 דקות, מבלי לפתוח את הסיר.
לאחר 20 דקות מכבים את האש ומשאירים את הסיר עם המכסה כ- 5 דקות נוספות.
הופכים את סיר האורז על צלחת הגשה גדולה, מפזרים צנוברים ושקדים קלויים, מקשטים בפטרוזיליה ומגישים חם.