לןגן

כבד קצוץ קלאסי אשכנזי של סבתא לאה

מאת: לאה מאיר, פורסם: 29/03/2020 | 07:43
כבד קצוץ קלאסי אשכנזי של סבתא לאה

תקציר המתכון: מתכון "שמור וגזור" לכבד קצוץ ממכר שכל אחד צריך לדעת להכין.

קטגוריה: סלטים, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר בשרי, דרגת קושי: קל מאוד

מרכיבים

אופן הכנה

  1. מכניסים את הביצים לסיר, מוסיפים כפית מלח שטוחה ומים עד כיסוי, מביאים לרתיחה, מורידים את הלהבה ללהבה בינונית-נמוכה ומבשלים עוד 5 דקות ומסירים מהלהבה, מכסים את הסיר במכסה וממתינים כרבע שעה, מסננים את המים החמים, יוצקים מים קרים וקולפים את הקליפה של הביצים

  2. במחבת רחבה וגדולה מחממים 7 כפות שמן על להבה בינונית, מוסיפים את הבצלים הפרוסים (הלבן והאדום), מלח, פלפל שחור ומטגנים עד לשקיפות, מורידים את הלהבה ללהבה נמוכה, מכסים את המחבת במכסה ומבשלים 50 דקות, לאחר 50 דקות מסירים את המכסה, מגבירים את הלהבה ומטגנים תוך כדי ערבוב עד שכל הנוזלים מתאדים והבצלים קיבלו צבע זהוב שחום מיד מורידים מהלהבה

  3. במחבת רחבה וגדולה נוספת מחממים על להבה גדולה 5 כפות שמן, מוסיפים את הכבדים מתבלים במלח ופלפל שחור, מטגנים 4-5 דקות, הופכים את הכבדים לצד השני, מתבלים שוב במלח ופלפל שחור וממשיכים לטגן 4-5 דקות נוספות ומיד מורידים מהלהבה ושמים בצד להתקרר מעט, לאחר קוצצים בעזרת סכין גדולה וחדה את הכבד, הבצל, הביצים, טועמים ומתקנים תיבול אם צריך, מאחסנים בכלי אטום ומעבירים למקרר למשך שעתיים שלוש ואז מגישים

  4. אפשר גם בעזרת מעבד מזון לשים את הכבד, ביצים קשות, בצל ולטחון בפולסים קצרים עד לקבלת מרקם רצוי, שימו לב ככל שטוחנים יותר המרקם יהיה ממרחי יותר, כאמור ממליצה לטעום לתקן תיבול לפי הטעם אם יש צורך, לקרר מעט ולאחסן בכלי אטום במקרר במשך שעתיים, שלוש לפחות לפני ההגשה

  5. בתיאבון! אז כנסו למטבח וספרו איך היה