תקציר המתכון: נשמרות רכות שלוש ימים!!!!!
קטגוריה: מאפים, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: קל מאוד
לבצק
בקערת מיקסר מערבבים להמסה שמרים מים וסוכר מוסיפים את שאר מרכיבי הבצק ומעבדים במיקסר עם וו לישה 10 דקות במהירות בינונית -נמוכה לבצק לח ונוקשה יחסית
משמנים את הבצק מכסים באופן רופף בניילון ניצמד ומתפיחים שעה עד להכפלת הנפח.
משמנים משטח עבודה בקמצנות
מחלקים את הבצק ל2-3 חלקים ומעצבים מכל חלק חלה
מניחים במרווח את החלות בתבנית עם נייר אפיה מרססים בשמן שלא יתייבשו ומניחים עד להכפלת הנפח כ45 דקות .
מחממים תנור ל180 מעלות (חום עליון תחתון בלי מאורר)
לזיגוג וקישוט:
בקערית מערבבים ביצה עם סוכר ומלח ומרישים את החלות מבלי לפצוע את הבצק מפזרים מעל שומשום
אופים ב 180 מעלות כ35 דקות . כדאי למקם את התבנית בשליש התחתון של התנור לכל משך האפיה.
מיד אחרי ההוצאה מהתנור מכסים את התבנית בנייר אפיה ועליו מגבת ל10 דקות בלבד