לןגן

חלות של שבת

מאת: רבקי בלפולסקי, פורסם: 27/03/2020 | 15:22
חלות של שבת

תקציר המתכון: נשמרות רכות שלוש ימים!!!!!

קטגוריה: מאפים, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: קל מאוד

מרכיבים

אופן הכנה

  1. לבצק

  2. בקערת מיקסר מערבבים להמסה שמרים מים וסוכר מוסיפים את שאר מרכיבי הבצק ומעבדים במיקסר עם וו לישה 10 דקות במהירות בינונית -נמוכה לבצק לח ונוקשה יחסית

  3. משמנים את הבצק מכסים באופן רופף בניילון ניצמד ומתפיחים שעה עד להכפלת הנפח.

  4. משמנים משטח עבודה בקמצנות

  5. מחלקים את הבצק ל2-3 חלקים ומעצבים מכל חלק חלה

  6. מניחים במרווח את החלות בתבנית עם נייר אפיה מרססים בשמן שלא יתייבשו ומניחים עד להכפלת הנפח כ45 דקות .

  7. מחממים תנור ל180 מעלות (חום עליון תחתון בלי מאורר)

  8. לזיגוג וקישוט:

  9. בקערית מערבבים ביצה עם סוכר ומלח ומרישים את החלות מבלי לפצוע את הבצק מפזרים מעל שומשום

  10. אופים ב 180 מעלות כ35 דקות . כדאי למקם את התבנית בשליש התחתון של התנור לכל משך האפיה.

  11. מיד אחרי ההוצאה מהתנור מכסים את התבנית בנייר אפיה ועליו מגבת ל10 דקות בלבד