לןגן

עוגת מוס שוקולד לבן במלית קפוצ'ינו בציפוי גלסאז

מאת: ג'קלין פדלון, פורסם: 26/03/2020 | 23:24
עוגת מוס  שוקולד לבן במלית קפוצ'ינו בציפוי גלסאז

תקציר המתכון: מפשירים את העוגה ואפשר להגיש טעים ברמות 👌👌

קטגוריה: עוגות, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר חלבי, דרגת קושי: בינוני

מרכיבים

אופן הכנה

  1. 1) אופן ההכנה הגלסאז'

  2. שמים בכלי גבוה את השוקולד וחלב מרוכז

  3. מערבבים את הג'לטין עם המים ושמים בצד ל 10 דקות

  4. מביאים לרתיחה את המים גלוקוזה וסוכר עד לקבלת טמפרטורה של 103 מעלות

  5. שופכים את הנוזל רותח על השוקולד וחלב מרוכז ומערבבים עם מיקסר מוט עד לקבלת מרקם חלק ומקררים מוסיפים צבע מאכל חצי כפית איזה צבע שבא לכם מערבבים שוב מכסים בניילון נצמד ומכניסים למקרר ללילה שלם

  6. 2) אופן ההכנת מלית קפוצ'ינו

  7. מערבבים את הג'לטין עם המים ושמים בצד ל 10 דקות

  8. מבשלים תוך כדי ערבוב את השמנת,חלב ,

  9. חלמונים וסוכר עד לקבלת טמפרטורה של 82 מעלות

  10. 3) שופכים על השוקולד ומערבבים עם מיקסר מוט מוסיפים את הג'לטין המומסת ונס קפה ושוב מערבבים

  11. 4) מרפדים רינג בניילון נצמד בקוטר 18 ס"מ ושופכים את התערובת ומכניסים למקפיא להקפאה מלאה ללילה שלם

  12. 5)אופן ההכנת התחתית

  13. מקציפים את הביצים עם הסוכר עד לקבלת קצף תפוח , מוסיפים את הקמח ואבקת אפייה ומערבבים עד שאין גושים

  14. יוצקים את הבלילה על תבנית של תנור מרופדת בנייר ואופים בתנור שחומם מראש ל180 מעלות כ 15 דקות

  15. 6) אופן ההכנת המוס

  16. מערבבים את הג'לטין עם המים ושמים בצד ל 10 דקות

  17. 7) מבשלים את החלב חלמונים וסוכר עד לקבלת טמפרטורה של 82 מעלות

  18. 8) שופכים על השוקולד הלבן

  19. ומערבבים עם מיקסר מוט, ממיסים את ג'לטין במיקרוגל ומוסיפים ושוב מערבבים

  20. 9)מקציפים את השמנת המתוקה למרקם של יוגורט

  21. ומקפלים את הכל ביחד עד לאיחוד

  22. 10)קורצים עיגול של התחתית בקוטר 22 ס"מ

  23. מרפדים רינג בניילון נצמד בקוטר 22 ס"מ מסדרים שקף סביב, מניחים את התחתית ושופכים חצי מהתערובת ומחלצים את המלית הקפוא ומניחים אותה במרכז ולוחצים קלות ושופכים מה שנותר ומכניסים למקפיא להקפאה מלאה

  24. ללילה שלם

  25. 11) ציפוי גלסאז

  26. מחממים את ציפוי גלסאז במיקרוגל בפולסים קצרים של 30 שניות עד להמסה מלאה וממתינים עד לקבלת טפרטורת של 32 מעלות

  27. 12) מחלצים את העוגה מניחים אותה על רשת או כלי כלשהו ושופכים את הציפוי גלסאז מהקצה אל

  28. המרכז

  29. ומקשטים השמיים הם הגבול

  30. מכניסים את העוגה למקרר להפשרה ואפשר להגיש

  31. בהצלחה

  32. ואפשר להקפיא את העוגה עד שבועיים ויותר