לןגן

פיצה

מאת: שירה סיסו, פורסם: 25/03/2020 | 15:47
פיצה

קטגוריה: פיצה, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר חלבי, דרגת קושי: קל

מרכיבים

אופן הכנה

  1. לשים במקסר את כל החומרים במשך 10 דקות .

  2. יוצרים כדור עגול מהבצק.

  3. משמנים בשמן זית את הקערה, מניחים את הכדור ונותנים לבצק לנוח (כשהקערה מכוסה בשקית סופר חד פעמית קשורה) במשך 45 דקות.

  4. מורידים את נפח מהבצק ומחלקים ל4 כדורים שווים במסה שלהם, משמנים מעט את הבצק שלא יתייבש ונותנים לבצק לנוח 5 דקות מכוסה במגבת מטבח.

  5. מרדדים את הכדורים (4 פיצות, לא דק מידי ולא עבה)

  6. ולהניח למנוחה מכוסה במגבת מטבח 2 דקות.

  7. לתוספת חלבי:

  8. 2 קופסאות שימורים האיטלקי "עגבניות חתוכות דק" (על מנת להקל על העבודה).

  9. מורחים על הבצק ומוסיפים מה שאוהבים: גבינה צהובה, טונה, זיתים, פטריות.

  10. (לא להוסיף הרבה כי זה גורע)

  11. מכניסים לתנור שחומם מראש 180 מעלות עד שתחתית הפיצה שחומה מעט (בערך 30 דקות)

  12. לתוספת בשרית:

  13. אני מטגנת עד בישול בצל קצוצ, חצי קילו בשר טחון, כפית כורכום, חצי כפית פלפל שחור, כפית מלח (לפי הטעם), פטרוזיליה קצוצה, 2 שיני שום קצוצים, מעט כמון (רבע כפית), מעט רס אל חנות (רבע כפית), רבע כפית אגוז מוסקט, קינמון לפי הטעם (מעט).

  14. מוזגים על הבצק מעט שמן זית ואת תערובת הבשר (לאחר קירור) ואופים 180 מעלות חצי שעה.

  15. להשגיח כל הזמן!!!

  16. אפשר ליצור פיצות אישיות.

  17. הבצק מכפיל- משלש את נפחו בזמן אפייה.❤❤