לןגן

באגטים מקמח כוסמין

מאת: לילך טייב, פורסם: 19/03/2020 | 16:36
באגטים מקמח כוסמין

תקציר המתכון: הבוקר התעוררתי די מוקדם והחלטתי לפנק את המשפחה בארוחת בוקר טעימה, אפיתי להם באגטים טעימים ובריאים כל הבית התמלא בניחוח אפיה ובני המשפחה התעוררו לניחוחות ממממ.... שמחה לשתף אתכן בעוד מתכון מוצלח באהבה גדולה ממני לילך❤

קטגוריה: דיאטטים, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: קל מאוד

מרכיבים

אופן הכנה

  1. מערבבים בקערה קמח עם מלח היטב

  2. לוקחים חצי כוס מים חמימים שמים בה את כף הסוויטאנגו והשמרים ומערבבים היטב, מניחים בצד לכ-5 דק׳ לתסיסה

  3. מוזגים לקערה את השמרים עם המים התוססים ועוד 1 כוס מים חמימים ומתחילים ללוש היטב עד לקבלת בצק, מעט דביק

  4. מכסים את הקערה עם הבצק ונותנים לבצק לנוח שעה וחצי

  5. על משטח מעט מקומח מחלקים את הבצק ל-8 כדורים, מגלגלים כל כדור על משטח העבודה המקומח לגליל ארוך, מניחים על הרשת של התנור מצופה בנייר אפייה, בעזרת מספריים גוזרים מעט לאורך הבאגטים גומות

  6. נותנים לנוח עוד חצי שעה

  7. אופים בחום בינוני 180 מעלות למשך כ-30 דק׳ עד שנאפה ומשחים יפה

  8. דבר נוסף חשוב: יש להניח תבנית עם מים בתחתית התנור, הניחו את התבנית עם המים לפני תחילת האפייה וחממו את התנור על 180 מעלות, גם במהלך האפייה חשוב שהתבנית עם המים תהיה בתחתית התנור, זה עושה אדים וחשוב מאוד לאפיית הבאגטים