תקציר המתכון: פסטה ברוטב בולונז עם בשר טחון ורוטב עגבניות עסיסי מלא בטעמים וניחוחות, מנצח, מושלם, ממכר, אני יודעת יש המון גרסאות לרוטב בולונז, זו הגרסה שלי, ממליצה בחום כל ביס חגיגה, וכן אפשר גם ללא גלוטן.
קטגוריה: פסטה, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר בשרי, דרגת קושי: קל מאוד
קולפים וקוצצים לקוביות קטנות את הבצל, גזר, סלרי
מחממים בסיר רחב (ממליצה סיר סוטאז'), ומטגנים 4-5 דקות, מוסיפים את שיני השום הכתושות ומטגנים עוד דקה נוספת
מוסיפים את הבשר לסיר ומערבבים היטב, מפרידים את הבשר הטחון בעדינות בעזרת כף מעץ, מטגנים עד שהוא משנה את צבעו ומשחים מעט
במקביל קוצצים את העגבניות לקוביות קטנות ומוסיפים לסיר עם רסק העגבניות ופחית שימורי העגבניות המרוסקות, תבלינים (רוטב לצלי, פפריקה מתוקה, מלח, פלפל שחור, כמון, עשבי תיבול יבשים, פפריקה חריפה, עלי דפנה, עלי הבזיליקום) מים או מי הפסטה, ומערבבים היטב, מביאים לרתיחה, מורידים ללהבה נמוכה, טועמים ומתקנים תיבול (זהירות חם), מכסים את הסיר במכסה ומבשלים כ-45 דקות
לקראת סוף בישול הרוטב, מבשלים את הפסטה לפי הוראות הצרכן, מסננים ומניחים בקערה, מחלקים לצלחות הגשה ומעל יוצקים מהרוטב המוכן, כאמור ורק אם רוצים מקשטים בעלי בזיליקום ומגישים חם ויאללה חגיגה
זהו מוכן! כדאי נסו, מנה מומלצת, מפנקת, משביעה וטעימה, אצלי הילדים והמבוגרים חיסלו את הסיר בכמה דקות
בתיאבון אז... כנסו למטבח וספרו איך היה