לןגן

חציל בטעם כבד

מאת: רינה יחזקאל, פורסם: 18/03/2020 | 19:07
חציל בטעם כבד

קטגוריה: סלטים, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: קל

מרכיבים

אופן הכנה

  1. אופן הכנת הבצל המקורמל:

  2. מניחים את הבצל הקצוץ במחבת חמה ללא שומן, מפזרים מעליו מלח, מכסים ומתחילים לאדות. הבצל יפריש נוזלים ויתחיל להתרכך ולאבד נפח מבלי להיחרך. ממשיכים באידוי ללא מכסה, מעל להבה נמוכה, כדי שאפשר יהיה לשלוט בחום. מדי פעם מוסיפים כפית מים כדי למנוע חריכה ומערבבים בכף עץ. עד שהבצל מקבל צבע מכבים את הגז.

  3. מחממים תנור על החום הכי גבוה ושורפים את החציל עד ריכוך.

  4. מרוקנים את תוכן החציל ושמים במעבד מזון.

  5. מוסיפים ביצה קשה, אגוזים ובצל מקורמל וטוחנים.

  6. מתבלים במלח, פפריקה מתוקה פלפל שחור ושמן זית.

  7. אוכלים עם לחם שחור טרי ונהנים מכל ביס