לןגן

סמבוסק

מאת: נדיה אביזוב גדלוב, פורסם: 17/03/2020 | 21:00
סמבוסק

תקציר המתכון: מאפים טעימים אפשר למלאה בכל מילוי שרוצים

קטגוריה: מאפים, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: קל

מרכיבים

לבצק

למילוי

אופן הכנה

  1. סמבוסק/נדיה אביזוב גדלוב .

  2. בקערה לנפות קמח לערבב עם סולת לעשות גומה לשים שמרים סוכר מים פושרים לערבב להוסיף את המלח ללוש היטב כ 8 דק' .

  3. ותוך כדי להוסיף בהדרגה את השמן וללוש. הבצק מעט דביק וזה בסדר.

  4. לכסות ולהתפיח כחצי שעה. שוב ללוש עם מעט שמן, והתפחה נוספת של חצי שעה. על משטח משומן לחלק ל 30 יח' לכדרר ולכסות עם ניילון. עם ידיים משומנות לפחות לעלה לא דק מידיי. לשים כף מהמילוי ולסגור לחצי ירח. לשים על תבנית מרופדת בנייר אפייה ולכסות עם ניילון להתפחה של 15 דק'.

  5. להתיז מים על המאפים לפזר שמשום וקצח. לאפות בתנות שחומם מראש 220 מעלות (לא טורבו) עד להצהבה. במהלך האפייה להתיז מים

  6. *אם רוצים אפשר להבריש בביצה

  7. הכנת המילוי:

  8. לטגן במעט שמן את הבצלים והגמבות להוסיף את הרסק והתבלינים לטגן עוד מס' דקות, ולהוסיף את המים ולאדות עד לריכוך. לקרר ולהוסיף את הטונה עם השמן (לא לסנן) לפורר את הטונה עם מזלג ולערבב היטב.