קטגוריה: פשטידות, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר חלבי, דרגת קושי: קל
מחממים את התנור לחום בינוני.
מבשלים את הברוקולי עד לריכוך, חותכים את הברוקולי ושמים בקערה גדולה.
מוסיפים את החמאה המומסת, הגבינות, הביצים, הקמח, ואגוז המוסקט ובוחשים היטב. מתבלים במלח ופלפל שחור
לפי הטעם ובוחשים היטב.
משמנים את התבנית וזורים בתחתיתה את פירורי הלחם.
משטחים את הבלילה בתבנית מפזרים מעל את הגבינה הצהובה המגורדת ואופים כשעה או עד שהפשטידה מוכנה ומקבלת צבע זהוב חום.
אופן הכנת גבינת הריקוטה:
בסיר גדול מחממים חלב, שמנת ומלח עד שהחלב רותח כ -2 דקות, מערבבים מידי פעם כדי למנוע חריכה בתחתית הסיר. מסירים מהאש ומוסיפים את מיץ הלימון. מערבבים ומניחים בצד כ 5 דקות.
2מניחים מסננת בתוך קערה גדולה ובתוך המסננת מניחים בד גזה או בד חיתול, שופכים את תערובת החלב לתוך המסננת וממתינים כשעה עד שרוב הנוזלים יטפטפו לתוך הקערה. בסוף השעה תתקבל גבינה רכה מאוד, מתבלים את גבינת הריקוטה בסומק ושמן זית שמים מעבירים את הגבינה לכלי ומקררים למשך שעה.