לןגן

גבינת ריקוטה

מאת: רינה יחזקאל, פורסם: 08/03/2020 | 21:27
גבינת ריקוטה

קטגוריה: טבעוניים, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר חלבי, דרגת קושי: קל מאוד

מרכיבים

לעיטור

אופן הכנה

  1. בסיר גדול מחממים חלב, שמנת ומלח עד שהחלב רותח כ -2 דקות, מערבבים מידי פעם כדי למנוע חריכה בתחתית הסיר. מסירים מהאש ומוסיפים את מיץ הלימון. מערבבים ומניחים בצד כ 5 דקות.

  2. מניחים מסננת בתוך קערה גדולה ובתוך המסננת מניחים בד גזה או בד חיתול, שופכים את תערובת החלב לתוך המסננת וממתינים כשעה עד שרוב הנוזלים יטפטפו לתוך הקערה. בסוף השעה תתקבל גבינה רכה מאוד, מתבלים את גבינת הריקוטה בסומק ושמן זית שמים מעבירים את הגבינה לכלי ומקררים למשך שעה.

  3. אוכלים עם לחם טרי וירקות ונהנים מכל ביס.