קטגוריה: עוגיות, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: בינוני
ראש העיסה: קערה במערבבים שמרים מים פושרים וסוכר בעזרת מטרפה ידנית, עד להמסה מלאה. ומניחים לתפיחה עד שנוצרות בועות.
מכינים סירופ: מניחים סוכר, מים ומיץ לימון בסיר בינוני על אש גבוהה. מערבבים ומביאים לרתיחה טובה, כ-3-4 דקות או עד שלא חשים יותר בגרגירי הסוכר בקרקעית הסיר. מניחים בצד, עד לצינון מוחלט..
בּלִילה: בקערת השמרים שתפחו מוסיפים את יתרת המים הפושרים כפית סוכר והקמח ומערבבים במטרפה עד לקבלת בלילה חלקה. סמיכות העיסה אמורה להיות עיסה נוזלית. מניחים את הבלילה לתפיחה בערך שעה. העיסה תתמלא בבועיות אוויר .
בעזרת מצקת, מעבירים בלילה לבקבוק זילוף או לשקית זילוף.
במחבת רחבה מאוד, על אש גבוהה, מחממים שמן קנולה בעומק 4-5 ס"מ לערך. מניחים על השיש את סיר הסירופ ומשמאלו מסננת מעל צלחת או קערה.
כשהשמן חם אני שמה גזר כדי שהשמן לא ישחיר ומתחילים לזלף מהבלילה לשמן בצורל ספירלה. מטגנים עד להזהבה נאה של שני הצדדים, מרימים מעל השמן בעזרת כף מחוררת, מטפטפים שמן עודף לסיר ומניחים בסיר של סירופ הדבש. בעזרת כף מחוררת אחרת הופכים את הזנגולה בסיר הסירופ וכעבור 1-2 דקות מעבירים למסננת מעל צלחת ממשיכים כך לטגן עד סיום הבלילה .