לןגן

בצק שמרים ממולא בפרג ובממרח תמרים

מאת: רינה יחזקאל, פורסם: 08/03/2020 | 20:47
בצק שמרים ממולא בפרג ובממרח תמרים

תקציר המתכון: בצק שמרים ממולא בפרג ובממרח תמרים במקום להכין רולדה עשיתי בתבנית מלבנית כך שמתקבל כמו כריך עוגה ממולאת. ממש מעדן טעים

קטגוריה: עוגות, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: בינוני

מרכיבים

לציפוי

מילוי

אופן הכנת הפרג

אופן הכנה

  1. בקערה שמים ביצה + חלבון ביצה מוסיפים סוכר, מים פושרים ושמרים ומערבבים לבלילה חלקה, מוסיפים קמח, מלח וסוכר וניל ולשים לבצק גמיש וחלק.

  2. מוסיפים את המרגרינה הרכה ולשים עד לקבלת בצק חלק ורך למגע, מניחים לתפיחה שעה או עד להגדלת הנפח.

  3. לאחר התפיחה לשים עוד 4 דקות נוספים מקמחים משטח עבודה מחלקים את הבצק ל-4 חלקים, מרדדים כל חלק למלבן מניחים על תבנית אפיה מרופדת בניר אפיה מורחים את הפרג, מרדדים את החלק השני של הבצק למלבן ושמים

  4. מעל המילוי.

  5. מרדדים עוד בצק למלבן מניחים על תבנית אפיה מרופדת בניר אפיה מורחים מעל את ממרח התמרים עם האגוזים, מרדדים את החלק השי למלבן ומניחים מעל מילוי התמרים.

  6. מסמנים את הבצק לריבועים מורחים בחלמון ביצה המהולה עם המים מניחים לתפיחה עוד 15 דקות.

  7. אופים בתנור שחומם לחום של 180 מעלות בערך חצי שעה או עד לקבלת צבע זהוב חום. בהצלחה