לןגן

לזניה בשרית

מאת: Ilana Wayne, פורסם: 03/03/2020 | 00:58

תקציר המתכון: מהמתכונים הנפלאים של אמא ז"ל - מעדן שלא רק נראה יפה מתכון מומלץ שנראה יפה בנוי משלוש שכבות לאחר האפייה, אין מי שנשאר אדיש לריח (ולטעם...) מומלץ להגשה עם סלט חסה וירקות מתובל בשום ולימון - מתכון בהמשך

קטגוריה: פסטה, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר בשרי, דרגת קושי: בינוני

מרכיבים

רביחה:

אופן הכנה

  1. 1. לטגן 2 בצלים גדולים עד זהוב

  2. 2. להוסיף חצי ק"ג בשר בקר טחון או הודו אדום (טחון עם קצת שומן כבש)עד שמשנה את צבעו. לתבל במעט מלח ופלפל

  3. 3. לבשל חבילת מקרוני קרניים (לפי הוראות היצרן) במים עם מלח ומעט שמן עד "אל דנטה", לסנן ולשטוף במים קרים

  4. 4. הכנת הרביחה -

  5. בסיר להמיס רבע חב' מחמאה(אני משתמשת ברבע כוס קנולה) ולהוסיף 3 כפות קמח, לערבב היטב עם כף עץ עד שהופך זהוב, להנמיך את האש ומייד בבת אחת להוסיף 2 כוסות מים מהברז. יש להמשיך ולערבב שלא יווצרו גושים, מגביהים את האש חזרה וממשיכים לבחוש עד רתיחה, לכבות את האש ולהוסיף חצי כפית מלח ולערבב.

  6. 4. להשאיר מהרביחה שליש בצד,

  7. לשני שליש שבסיר, להוסיף 2 כפות רסק עגבניות

  8. 5. לערבב עם המקרוני שנשאר בצד (משלב 3)

  9. 6. לשמן תבנית פיירקס מרובעת ולשטח מחצית מהמקרוני האדום.

  10. 7. לשטח על המקרוני את הבשר המטוגן ומעליו לסדר שכבה נוספת של המקרוני שנותר.

  11. 8. לשליש הרביחה שנשאר להוסיף ביצה ולערבב היטב, למרוח מעל השיכבה של המקרוני.

  12. ניתן לכסות בניילון נצמד ולהכניס למקרר - חובה להוריד את הקור לפני שמכניסים לתנור

  13. 9. לאפות בתנור בחום בינוני גבוה למשך כ-40 דקות או עד שהשכבה העליונה נעשית זהובה.