לןגן

מאפה טונה ובצלים

מאת: אמהות מבשלות ביחד, פורסם: 27/02/2020 | 13:00
מאפה טונה ובצלים

תקציר המתכון: מתכון של אורית לוי מתוך תכנית הבישול של אמהות מבשלות ביחד בערוץ 24!

קטגוריה: מאפים, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: קל

מרכיבים

אופן הכנה

  1. לחמם תנור ל- 180 מעלות

  2. במחבת לטגן בשמן זית את שני סוגי הבצלים עד הזהבה.

  3. להוסיף תבלינים, רסק עגבניות וטונה ולערבב היטב.

  4. לבשל כ- 5 דק.

  5. לכבות את האש ולהוסיף צנוברים ולערבב היטב.

  6. להניח את בצק העלים הראשון על תבנית מרובעת.

  7. להשאיר מעט שולי בצק ולחורר מעט במזלג את התחתית.

  8. למזוג את תערובת הטונה על הבצק ולהדק מעט.

  9. להניח את הבצק השני של הבצק מעל ולמתוח את השוליים שיתחברו עם שולי המאפה התחתונים.

  10. למרוח בביצה טרופה ולפזר שומשום.

  11. לאפות כ- 40 דק' או עד שמזהיבה.

  12. לתת להתייצב מעט לאחר האפייה לפני שחותכים למנות.