שיפודי פרגית לצד פוטטוס
מאת: סיון אוחיון אברג׳ל, פורסם: 20/02/2020 | 16:19
תקציר המתכון:
מיני שיפודי פרגית ברוטב מיוחד לצד פוטטוס מושלמיםם
קטגוריה: בשר,
מספר מנות: 0,
זמן הכנה: 0 דקות,
כשרות: כשר בשרי,
דרגת קושי: קל מאוד
מרכיבים
לפוטטוס
-
5-6 תפוחי אדמה עם הקליפה שטופים חצויים לרבעים להרתיח 10 דקות על הגז( לא יותר..) לסנן ולהניח בצד.
-
1/2 כוס שמן זית
-
כפית מיונז
-
1/2 כף רוטב חרדל סילאן של קנור
-
2 כפות אבקת מרק בצל
-
כפית שום כתוש
-
1 כפית פפריקה מעושנת
-
כפית מלח ים אטלנטי
-
רבע כפית פלפל שחור
-
חצי כפית כורכום
לשיפודי פרגית
-
1 קילו פרגיות חתוכות
-
1/2 כוס שמן זית
-
חצי כפית שום כתוש
-
2 וחצי כפות רוטב חרדל סילאן של קנור מהסדרה הים תיכונית.
-
מעט מלח
-
מעט פלפל שחור
-
קורט כורכום
-
כפית תבלין לפרגיות/על האש.
אופן הכנה
-
פרגיות: לערבב בקערה את השמן זית עם התבלינים הרשומים מעלה ,להוסיף את הפרגיות ולהשרות עם המרינדה במקרר שעתיים לספיגת טעמים, לשפד את חתיכות הפרגית בשיפודי מיני ולצרוב על פלאנצה חמה מאוד.
-
פוטטוס: לערבב את כל התבלינים הרשומים מעלה עם השמן זית בתוך קערה ולשפוך על התפוחי אדמה , לערבב היטב ואם יש צורך להוסיף עוד שמן זית.לסדר בתבנית ולהכניס לתנור מחומם מראש 200 מעלות עד להזהבה יפה.