קציצות עוף ברוטב משגע
מאת: אורית לוי, פורסם: 11/02/2020 | 11:56
תקציר המתכון:
תתכוננו להתמכר ♥
קטגוריה: עוף,
מספר מנות: 0,
זמן הכנה: 0 דקות,
כשרות: כשר בשרי,
דרגת קושי: קל
מרכיבים
לקציצות
-
חצי ק''ג עוף טחון
-
1 תפוח אדמה מגורר וסחוט מנוזלים
-
1 בצל סגול או לבן מגורר
-
חופן פטרוזיליה קצוצה
-
חופן כוסברה קצוצה
-
עלים קצוצים מגבעול סלרי (רק העלים, 6 בערך)
-
1 ביצה
-
3 כפות פירורי לחם
-
כף גדושה פפריקה אדומה בשמן
-
כף שמן
-
פלפל, מלח וכפית בהרט
-
2 שיני שום כתוש
לרוטב
-
1 בצל קצוץ
-
2 שיני שום כתוש
-
1 רסק עגבניות קטן (100 גר')
-
1 כף אבקת מרק עוף
-
מלח, פלפל
-
1 כף פפריקה אדומה בשמן
אופן הכנה
-
לערבב את כל מרכיבי הקציצות בקערה היטב.
-
במחבת עם שמן חצי עמוק לטגן עד הזהבה ולהניח על צלחת עם נייר סופג.
-
הכנת הרוטב:
-
בסיר רחב לטגן את הבצל והשום עד הזהבה ב- 3 כפות שמן בערך.
-
להוסיף תבלינים ורסק ולערבב היטב.
-
להוסיף מים עד שליש מגובה הסיר ולתת רתיחה.
-
להוסיף בעדינות את הקציצות ולבשל רבע שעה.
-
עם כף להרטיב את הקציצות מדי פעם ברוטב.