לןגן

קובה סלק

מאת: אתי ממן, פורסם: 09/02/2020 | 13:30
קובה סלק

תקציר המתכון: מעולם לא היה קל יותר להכין קובה! מצאתי בשבילכן דרך גאונית להכנת כדורי קובה וללא מאמץ.. בדרך שלי תקבלו כדורי קובה עגולים, יפים ועשירים בבשר. איך לא חשבו על זה קודם?

קטגוריה: מרקים, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר בשרי, דרגת קושי: קל מאוד

מרכיבים

אופן הכנה

  1. בקערה גדולה מערבבים סולת, שמן ומים עד לקבלת עיסה דביקה..

  2. מילוי בשר - בסיר רחב מטגנים בצל, מוסיפים חצי קילו בשר טחון, מלח, פפריקה, פלפל שחור גרוס, , מטגנים במשך כ 5 דקות, מועכים מידי פעם את הבשר שלא יהיו גושים, לקראת הסוף מוסיפים פטרוזיליה קצוצה, מסננים את הבשר..

  3. ממלאים את השקעים בתבנית סיליקון (ראו תמונה), מקפיאים למשך 3 שעות. מחלצים את הכדורים ומעבירים לקערה.

  4. בצלחת עמוקה שמים מים ו 2 כפות שמן. לוקחים כמות קטנה מהסולת,משטחים על היד,מניחים במרכז כדור בשר ויוצרים כדור, מרטיבים את היד מדי פעם. מניחים בתבנית שקעים מאלומיניום (ניתן להשיג ברשת זול פעמי), מקפיאים למשך 3 שעות, מחלקים את הקובה בשקיות הקפאה ואתם מסודרים לכמה שבועות!!

  5. הכנת מרק סלק- מטגנים בצל, מוסיפים כרפס חתוך גס, חותכים סלק אדום לריבועים ומתבלים, פפריקה, מלח, אבקת מרק עוף, פלפל שחור גרוס, רסק עגבניות,מביאים לרתיחה ומוסיפים את הקובה, מבשלים בערך שעה או עד שהקובה מתרכך, לקראת סוף הבישול סוחטים 1 לימון טרי, בתיאבון...

  6. מצרפת לכם סרטון להכנת הבשר.