לןגן

מוסקה-פליאו

מאת: ורד גולן, פורסם: 08/02/2020 | 08:28
מוסקה-פליאו

קטגוריה: תבשילים, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר בשרי, דרגת קושי: בינוני

מרכיבים

לרוטב

אופן הכנה

  1. פורסים את החציל לעיגולים בעובי חצי סנטימטר, משרים במי מלח לחצי שעה לפחות.

  2. מכינים את הרוטב:

  3. מטגנים בצל עד להזהבה, מוסיפים את העגבניות, סוגרים במכסה ונותנים להתבשל שעה-שעה וחצי, פותחים ומערבבים מדי פעם.

  4. מכינים את הבשר:

  5. מטגנים את הבצל עד להזהבה, מוסיפים גזר ומטגנים עד לריכוך, מוסיפים את השום ומטגנים קצת, מוסיפים את הבשר ומטגנים עד שכל הבשר משנה את הצבע, תוך כדי מוסיפים את התבלינים. שמים בצד להתקרר.

  6. חצילים:

  7. מסדרים את הפרוסות בתנור על 180, אופים עד שהפרוסות מתרככות. הופכים מדי פעם. אפשר למרוח בשמן.

  8. חוזרים לרוטב:

  9. אחרי שהכל נעשה רוטב אחיד בלי גושים מוסיפים את התבלינים והשום, מוסיפים את חלב הקוקוס ומביאים לרתיחה, מבשלים על אש קטנה עד להסמכה של הרוטב.

  10. מסדרים את החצילים האפויים בתבניות כך: שכבה של חצילים-שכבת בשר-רוטב-פרוסות עגבנייה....וחוזר חלילה

  11. אפשר להחליף בין השכבה של הרוטב לשכבה של העגבניות.

  12. אם יש מספיק חצילים אפשר לשים שכבה על דפנות התבנית.

  13. אופים כחצי שעה בתנור, או עד שהרוטב מתקשה, על 180 מעלות.