לןגן

מניפת בקר וירקות שורש בתנור

מאת: אילנית בניזרי, פורסם: 06/02/2020 | 12:01
מניפת בקר וירקות שורש בתנור

תקציר המתכון: רך כמו "חמאה"

קטגוריה: בשר, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר בשרי, דרגת קושי: בינוני

מרכיבים

אופן הכנה

  1. ראשית נלטף את הגוש בשר בשמן זית ופלפל שחור גרוס ...נצרוב על מחבת לסגירה מכל הכיוונים

  2. על תבנית תנור נניח את הגוש בשר עטוף בנייר אפייה פלוס נייר כסף לסגור כמו סוכריה ..לאפות חום עליון חום תחתון 180 מעלות 3 שעות !! נשהה במקרר לילה שלם או לכמה שעות ...נפרוס את הצלי צורת מניפה רק אחרי שהתקרר במקרר !!

  3. להכנת הרוטב :

  4. בסיר שטוח ורחב נחמם רבע כוס שמן זית נטגן את הבצלים קלות יחד עם השום ...נוסיף חצי כפית כורכום וכפית פפריקה נערבב לפתיחת תבלינים ....נוסיף את שאר הירקות ...את האבקת ציר בשר נמהול בכוס מים רותחים נערבב היטב נוסיף לסיר ועוד 2 כוסות מים...נוסיף את הבהרט...רוטב סצ'ואן סילאן..מלח גס ופלפל שחור גרוס ...נבשל להבה נמוכה כ 40 דקות עד שהרוטב מסמיך ...

  5. כעת ניקח תבנית פיירקס נניח במרכז את הצלי מניפה ...נוסיף את הרוטב והירקות שבישלנו ...נכסה בנייר אפייה ונייר כסף נכניס לתנור שוב 180 מעלות ל 40 דקות ! 5 דקות אחרונות להסיר נייר לקבלת צבע עינברי ...

  6. הבשר יוצא רך כמו חמאה !! המתכון בהשראת יהודה עמר עם שינויים שלי ....את הצלי כתף ניתן להמיר לאסאדו...סינטה...אנטריקוט...

  7. את הרוטב סצ'ואן ניתן להמיר לרוטב סויה...רוטב טאריקי...רוטב ברבקיו ...את האבקת ציר בשר ניתן להמיר לאבקת פטריות ...ניתן להוסיף ערמונים או פירות יבשים ❤