לןגן

דגים של עומר

מאת: ורד גולן, פורסם: 01/02/2020 | 12:48
דגים של עומר

קטגוריה: דגים, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: בינוני

מרכיבים

אופן הכנה

  1. להפשיר את הדגים באופן טבעי, לשטוף את הדגים ולהניחם על משטח העבודה שהעור כלפי מטה.

  2. לתת לדגים 2 דק להתייבש.

  3. סוחטים לימון אחד ושופכים את המיץ על הדגים מלמעלה (מבלי לפספס פיסת דג ללא לימון). להניח את הדגים לעמוד 3דק עם הלימון ולאחר מכן לסדרם בתבנית אלומיניום גדולה.

  4. פורסים את הגמבות לרצועות ומניחים בצד.

  5. על ווק מרתיחים כוס שמן קנולה, מוסיפים את הפלפלים החריפים מטגנים משני הצדדים עד להשחמה קלה.

  6. מוציאים את הפלפלים לצלחת, ומתחילים לטגן את הרצועות גמבה עם השיני שום השלמות.

  7. מוסיפים לווק את כל התבלינים ומטגנים על אש גבוהה עד להשחמה קלה.

  8. להוריד את הווק מהאש ולהוסיף את החצי כוס שמן זית ואת הפלפלים החריפים פנימה, לחכות שיתקרר.

  9. בינתיים לפזר את הכוסברה כמו שהיא על הדג.

  10. לחמם תנור על גריל על-270 מעלות.

  11. לשפוך את כל התערובת על הדגים ולהכניס לתנור למשך עשר דקות.

  12. בתאבון........

  13. הערה: אפשר גם עם דגים אחרים ולאו דוקא אמנון