לןגן

דג מרוקאי

מאת: איציק שלמה, פורסם: 30/01/2020 | 10:24
דג מרוקאי

קטגוריה: דגים, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר בשרי, דרגת קושי: קל

מרכיבים

אופן הכנה

  1. 1. משרים את הדגים במשך חצי שעה במי לימון ומלח. שוטפים.

  2. 2. בסיר רחב מניחים את החומוס, מפזרים את השום, הגמבה, הפלפל היבש, העגבניות, הלימון הכבוש ומחצית מהכוסברה. מלמעלה מניחים את הדגים כשהעור כלפי מטה. מוסיפים מים, ומבשלים כ- 15 דקות על אש בינונית עם מכסה סגור.

  3. 3. בקערה נפרדת מערבבים את כל התבלינים עם השמן ויוצקים על הדגים

  4. 4. מנערים קלות את הסיר כך שהרוטב יכסה את הדגים.

  5. 5. מפזרים את יתר הכוסברה וממשיכים לבשל כשהסיר ללא מכסה על להבה נמוכה, עד לאידוי הנוזלים (כחצי שעה), מידי פעם, יש להרטיב את הדגים עם הרוטב ולנער את הסיר בשנית.