לןגן

תבשיל כוסמת ירוקה ברוטב אדום פיקנטי דיאטטי של סבתא לאה

מאת: לאה מאיר, פורסם: 27/01/2020 | 05:10
תבשיל כוסמת ירוקה ברוטב אדום פיקנטי דיאטטי של סבתא לאה

תקציר המתכון: תבשיל כוסמת ירוקה עשיר בטעמים, דל שומן ופחמימות, טעים, מפנק, מזין, בריא, מעולה לשומרי המשקל, לצמחונים, לטבעונים, לרגישי הגלוטן, מהיר להכנה, כל אחד יכול.

קטגוריה: דיאטטים, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: קל מאוד

מרכיבים

לכוסמת הירוקה

לתבשיל

אופן הכנה

  1. מבשלים את הכוסמת כמו שמבשלים פסטה, שמים בסיר את המים הרותחים, מוסיפים את הכוסמת, מלח, שמן ומבשלים 10-15 דקות עד שרואים שהגרגרים תפוחים "אחד אחד", טועמים שהכוסמת נגיסה ומעט פריכה, יש לשים לב שהכוסמת לא מגיעה למצב של דייסה אלא למצב של אל דנטה, מסננים ושוטפים במים קרים קלות, משאירים במסננת לייבוש הנוזלים

  2. בסיר נפרד (ממליצה לבשל בסיר טפלון רחב שוליים עם מכסה, סיר סוטאז'), מחממים את השמן, מוסיפים את הבצל ומטגנים עד להזהבה קלה

  3. מוסיפים את הכוסמת שבושלה ומטגנים 2 דקות תוך כדי ערבוב עדין עד שגרגירי הכוסמת יעטפו היטב בשמן

  4. להוסיף את העגבניות המגוררות, רסק העגבניות, התבלינים והמים הפושרים, מערבבים בעדינות, מבשלים עוד 5 דקות על להבה בינונית-נמוכה, טועמים ומתקנים טעמים (זהירות חם) ומגישים

  5. טיפ...

  6. ממליצה להשתמש רק בכוסמת ירוקה, הכוסמת החומה מרירה מאוד

  7. זהו מוכן! כדאי נסו, תוספת מהירה, לצד כל מנה עיקרית, מעולה, טעימה בטירוף, קלה להכנה, כל אחד יכול

  8. בתיאבון! אז... כנסו למטבח וספרו איך היה