לןגן

קציצות בשר במעטפת סולת עם ארטישוק וכרפס

מאת: תמי ביטון, פורסם: 24/01/2020 | 10:04
קציצות בשר במעטפת סולת עם ארטישוק וכרפס

תקציר המתכון: המנה המושלמת עבורי!!

קטגוריה: בשר, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר בשרי, דרגת קושי: בינוני

מרכיבים

אופן הכנה

  1. לטגן בצל למצב שקיפות,לקרר קצת. לשים בקערה חצי קילו בשר טחון,חצי חבילת פטרוזיליה וכוסברה קצוצים דק,כרפס קצוץ דק דק כולל העלים והגבעול. לגרד תפוח אדמה ולהוסיף בלי לסחוט. לתבל בכפית פלפל שחור, כפית שטוחה ראס אל חנות,כפית שטוחה כמון וכפית מלח. לערבב וללוש עד שהכל רק ועסיסי.

  2. בינתיים מכינים רוטב:

  3. מטגנים 2 בצלים,מוסיפים 2 גבעולי כרפס קצוצים עם העלים,חותכים לבבות ארטישוק לרבעים ומוסיפים לסיר. מתבלים בכפית פלפל שחור,כפית כמון,כפית ראס אל חנות,כף כורכום,כף מרק עוף וכף מלח.

  4. לערבב כוס סולת וכוס קמח. להכין קערה עם 2 ביצים מעורבבות. להכין קציצות מעיסת הבשר ולתבול בקמח והסולת ואז בביצה ולטגן משני הצדדים להשחמה,לעיצוב,ולמעטפת הקציצה.

  5. להכניס את הקציצות לרוטב ולבשל למשך חצי שעה ארבעים דקות. מידי פעם לשפוך על הקציצות מהרוטב עם כף.

  6. בהצלחה 🙏