קציצות דג ברוטב פיקנטי של קנור
מאת: אורה ארגוב , פורסם: 23/01/2020 | 07:55
תקציר המתכון:
מנה נוסטלגית משגעת
קטגוריה: דגים,
מספר מנות: 0,
זמן הכנה: 0 דקות,
כשרות: כשר פרווה,
דרגת קושי: קל
מרכיבים
-
קציצות דגים מטוגנות מכול דג אפשרי
-
1/2 קילו דג נסיכה
-
1/2 קילו דג טונה
-
1 בצל בינוני
-
3 שיני שום
-
חופן כוסברה
-
חופן פטרוזיליה
-
1/2 כפית פלפל לבן
-
1 כפית מלח
-
1 כף כמון
-
1 כפית פפריקה מתוקה
-
1 ביצה
-
4 כפות פירורי לחם
-
1 גזר מגורד
-
1 תפוחי אדמה מגורד
-
רוטב...
-
1 כוס גדולה של רוטב פיקנטי של קנור
-
2 כוסות גרגירי חומוס מבושלים
-
2 פלפל גמבה אדומה חתוכה לשרוכים או קוביות
-
2 פילפל אדום יבש אפשר חריף
-
5 שיני שום חתוכים
-
1 פילפל חריף צלוי ומקולף
-
4 כפות שמן
-
צרור כוסברה קצוצה
-
1 כף פפריקה ...1/2 כפית כרכום
אופן הכנה
-
טוחנים את הדגים עם השום ,הבצל,כוסברה ופטרוזילה.גזר תפוחי אדמה
-
מתבלים בכל התבלינים עפ"י הרשימה,מערבבים היטב ,משמנים את הידיים וצרים כדורי דג ,מעבירים למקרר עד לחצי שעה לחמם שמן מעט עמוק ולטגן עד אזהבה...לשים בתבנית חסינת אש את כול מרכיבי הרוטב לערבב הייטב להוסיף 1 כוס מים לשים מעל את הקציצות שטיגנו קלות ולהכניס לתנור ל40 דקות בחום של 180 מעלות .אפשר גם לבשל בסיר על גז להוציא ולפזר שוב מעט כוסברה ולהגיש בהצלחה אורה....