קציצות עוף מושלמות עם ערמונים ופטריות 😍😋
מאת: סוניה סאני בן הרוש, פורסם: 17/01/2020 | 23:24
תקציר המתכון:
אתן חייבות להכין לילדים את הקציצות האלה, הן רכות וטעימות למותתתת
קטגוריה: עוף,
מספר מנות: 0,
זמן הכנה: 0 דקות,
כשרות: כשר בשרי,
דרגת קושי: קל
מרכיבים
-
מתכון לקציצות עוף רכות וטעימות בטרוף😍
-
בהשראת חברתי האלופה סיון מלול😘
-
❤סוניה סאני בן הרוש❤
מצרכים
-
חצי קילו חזה עוף טחון,
-
3 כפות גדושות של פירורי לחם מתובלים
-
1 ביצה
-
חצי כפית אבקת סודה לשתייה
-
1 בצל מגורד בפומפיה וסחוט מנוזלים
-
חופן פטרוזליה קצוצה
-
חופן כוסברה קצוצה
-
עלי כרפס קצוצים ללא הגבעולים
-
רבע כפית מלח
-
רבע כפית פלפל שחור גרוס
-
רבע כפית בהרט
-
רבע כפית פפריקה מתוקה
-
מעט כורכום
-
לעבד הכל יחד היטב ולהכניס למקרר לשעה לספיגת טעמים והתייצבות.
מצרכים לרוטב
-
2 בצלים גדולים חתוכים לרצועות
-
1 גמבה גדולה חתוכה לרצועות
-
1 סלסלת פטריות שמפניות חתוכות לפרוסות
-
2 שקיות של ערמונים
-
2 וחצי כוסות מים רותחים מעורבבים עם תבילינים לפי הטעם- מלח, פלפל שחור גרוס, מרק עוף, כורכום, פלפל שאטה גרוס וחצי כפית פפריקה מתוקה.
אופן הכנה
-
אופן ההכנה:
-
מטגנים בצל עם מעט שמן עד להשחמה, מוסיפים את הגמבה ומטגנים כ 2 דקות מוסיפים את הפטריות וממשיכים לטגן עוד כמה דקות.
-
בינתיים שמים בקערה קטנה 2 וחצי כוסות מים רותחים ומוסיפים את כל התבלינים לפי הרשימה.
-
שופכים את תערובת המים עם התבלינים לסיר ומביאים לרתיכה.
-
עם ידיים משומנות מגלגלים כדורים,מועכים טיפה ומכניסים לסיר.
-
מנמיכים את הגז ומבשלים משהו כמו חצי שעה עד שהרוטב מצטמצם.
-
אפשר מידיי פעם לנער את הסיר.
-
2 דקות לקראת סוף הבישול להוסיף חצי פטרוזליה קצוצה .
-
בהצלחה ובתאבון סוניה סאני בן הרוש❤