לןגן

טבחה בסלק/פקיילה תוספת לקוסקוס

מאת: אילנית בניזרי, פורסם: 16/01/2020 | 15:00
טבחה בסלק/פקיילה תוספת לקוסקוס

תקציר המתכון: אמלא ואבלא !!

קטגוריה: מרקים, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר בשרי, דרגת קושי: בינוני

מרכיבים

אופן הכנה

  1. *שלב ראשון טיפול בבשר

  2. את קוביות הבשר או גוש שלם נלטף בשמן זית ופלפל שחור גרוס

  3. נצרוב קלות מכל הצדדים נוסיף גרירי פלפל אנגלי..רבע כפית כורכום..עלי דפנה ..גבעול כרפס...בצל שלם ומים עד לכיסוי ...נרתיח כשעה או עד לריכוך הבשר ...את מי הבישול נעביר במסננת צפופה ונשמור את הציר בשר !

  4. טיפול בירק :

  5. נפריד את הגבעול מעלי המנגולד(סלק עלים)..נקצוץ את העלים..נשרה במים מלח וחומץ לחיטוי נסנן ונייבש היטב ...כנ"ל לקצוץ את עלי התרד .

  6. את הכוסברה ועלי הסלרי ...נטחן בקוצץ מזון ונניח בצד

  7. את ראש השום אחרי שקילפנו אותו נטחן בקוצץ מזון ונניח בצד ...

  8. בסיר עמוק נחמם חצי כוס שמן ..ברגע שהשמן רותח נוסיף את עלי המנגולד והתרד ...נטגן עד שרואים שהצבע הפך לשחור (בערך 20 דקות ) ....נכבה להבה נקרר מעט ...נעביר את העלים כולל השמן שטיגנו לקוצץ מזון ונטחן אותם למרקם משחתי ...

  9. באותו הסיר נוסיף כרבע כוס שמן ואת השום הקצוץ נטגן טיגון קצר...כעת נוסיף את הכורכום הפפריקה את הבשר שהורתח מראש ...נטגן בשמן לדקה ...נוסיף את השעועית הלבנה ....את העלים שטחנו כולל הכוסברה והכרפס...נסדר תפוחי אדמה ...נוסיף את שאר התיבול...את ציר הבשר ... ונכסה במים רותחים עד לכיסוי התפוחי אדמה ...נבשל להבה נמוכה כשעה וחצי ...תוספת מדהימה לקוסקוס ...

  10. יש אפשרות להשתמש בבשר מספר 6...בשר אסאדו...אוסובוקו..מה שתבחרו

  11. יצא מעדן !! באחריות ❤

  12. דרך אגב אפשר להכין את המרק כחמין ...להוסיף רגל של פרה ...בצים שהרתחנו מראש...השעועית לחמין מומלץ טריה שהושרתה לילה לפני ובשר מספר 8 או אוסבוקו ללא צורך בהרתחה ...בישול על הגז כשעה ואז מכניסת השבת להעביר לפלטת שבת או תנור חום 100 מעלות ...תאמצו ❤