לןגן

תבשיל עוף וחצילים

מאת: Ronni Palachi, פורסם: 19/07/2015 | 16:01

קטגוריה: עוף, מספר מנות: 8, זמן הכנה: 2 שעות, כשרות: כשר בשרי, דרגת קושי: בינוני

מרכיבים

אופן הכנה

  1. קוצצים בצל ומטגנים עם השום עד לשקיפות.

  2. במקביל חותכים רצועות של חציל. מסדרים אותם על תבנית.

  3. מזרזפים מעט שמן על החצילים ומכניסים לתנור עד השחמה. (אפשר גם לטגן את החציל למקסימום טעם.)

  4. מטגנים ביחד עם הבצל והשום את העוף ומוציאים אותו לצלחת נפרדת.

  5. בכוס עם מים חמים מערבבים חצי קופסת רסק עגבניות ושופכים על הסיר עם הבצל. מתחילים לצמצם את הנוזלים.

  6. מכניסים את כל התבלינים לסיר וטועמים. במידת הצורך מוסיפים.

  7. מסדרים את החצילים בשכבה יפה מעל הבצל. מעל מסדרים את העוף ומעל העוף שוב שכבה של חצילים.

  8. בכוס מים חמים נוספת מערבבים את שאר רסק העגבניות ושופכים בתוך הסיר.

  9. סוגרים ומעבירים לאש נמוכה ונותנים לזה להתבשל כשעה, כשכל כמה דקות בודקים שיש מספיק נוזלים ויוצקים אותם מעל החצילים והעוף.