לןגן

חמין מקרוני ועוף - דורית כהן

מאת: דורית כהן, פורסם: 10/01/2020 | 16:26
חמין מקרוני ועוף - דורית כהן

קטגוריה: תבשילים, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר בשרי, דרגת קושי: קל

מרכיבים

אופן הכנה

  1. ראשית ננקה את הכרעיים ונייבש אותם עם נייר סופג .

  2. בסיר רחב נטגן עם מעט שמן את הבצל קצוץ דק דק עד להזהבה .

  3. נוסיף אליו חצי כפית כורכום, ונטגן את חלקי העוף עד לקבלת הזהבה יפה .

  4. נוסיף את קוביות העגבניות , ואת שיני השום הפרוסות . נמשיך לטגן מעט יחד , לאחר מיכן נוסיף כף גדושה של רסק עגבניות , פלפל שחור גרוס, כף גדושה של פפריקה , מעט בהרט , מעט קינמון , מלח וכף אבקת עוף ,

  5. נוסיף כוס מים רותחים ונבשל את העוף כעשרים דקות .

  6. בינתיים נבשל בסיר את המקרונים, עם מעט מלח עד לריכוך . נוציא למסננת ונשטוף לאחר הבישול .

  7. במחבת נטגן את פלחי תפוחי האדמה עד להזהבה משני הצדדים.

  8. כעת נוציא את העוף מהסיר,

  9. ונרכיב את המנה .

  10. בתחתית הסיר נניח את פרוסות תפוחי האדמה , מעליהם את המקרונים ומעליהם את העוף .

  11. יש להוסיף נוזלים במידה וחסר .

  12. נכסה את הסיר בנייר אפיה ומעליו נייר כסף ונכניס לתנור על חום של

  13. 180 לפחות לשעתיים .

  14. בתאבון ובהצלחה