תקציר המתכון: פאי רועים מפנק, כשר, מושלם, שתמיד מצליח, המתכון בהשראת גורדון רמזי עם נגיעות קלות שלי, קל ופשוט להכנה, כל אחד יכול. בונוס גם רגישי הגלוטן יכולים להשתתף בחגיגה.
קטגוריה: בשר, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר בשרי, דרגת קושי: קל מאוד
מחממים תנור אפייה ל-200 מעלות.
מתחילים עם הפירה..
קולפים את תפוחי האדמה, חותכים לחתיכות גדולות, מכסים במים קרים ומביאים לרתיחה, מבשלים מעל להבה בינונית כ-30-40 דקות או עד שתפוחי האדמה מתרככים, מורידים מהלהבה ומסננים היטב
במקביל בזמן שתפוחי האדמה מתבשלים עובדים על הכנת הבשר
הכנת הבשר..
מחממים מחבת רחבה ושטוחה עם השמן, מוסיפים את הבשר הטחון, מתבלים במלח ופלפל שחור, ומבשלים על להבה גבוהה עד לשינוי צבעו לאפור ומזהיב מעט (שימו לב זה קורה מהר), ממליצה לפורר את הבשר בעזרת מזלג מהגושים
מוסיפים את הבצל, הגזר, הסלרי, שיני השום ומערבבים מעט
מוסיפים את רוטב הווסטרשר, רסק העגבניות, עשבי התיבול וממשיכים לערבב עוד דקה, שופכים את ציר העוף ומביאים לרתיחה, מבשלים שלוש דקות נוספות, טועמים מתקנים תיבול, מורידים מהלהבה ושמים בצד
הכנת הפירה...
מעבירים לקערה גדולה את תפוחי האדמה, מוסיפים את החלמונים, השמן זית, מתבלים במלח ופלפל שחור ומועכים לפירה, טועמים ומתקנים תיבול
הרכבת הפאי...
בתבנית פיירקס/חרסינה בגודל בינוני גדול משומנת קלות (גודל תבנית בינונית גדולה חד פעמית 32x25), משטחים את תערובת הבשר, מעליה שמים את הפירה ומשטחים, עוברים עם מזלג על הפירה כדי שיקבל צורה מחורצת, מזלפים מעט שמן זית או קנולה (מה שאוהבים)
מכניסים לתנור כאמור שחומם מראש ל-200 מעלות ואופים 30-35 דקות או עד שהפירה זהוב ויפה
מוציאים מהתנור, מקררים 15-20 דקות ומגישים ויאללה חגיגה
הפאי נשמר 5 ימים במקרר, לא מתאים להקפאה.
טיפ...
במקור גורדון רמזי משתמש ב-3/4 כוס יין אדום ו-3/4 כוס ציר עוף, אצלי במישפוחה לא אוהבים יין באוכל, לכן שמתי כוס וחצי של ציר עוף, לשיקולכם
זהו מוכן! כדאי נסו, מנה מפנקת, משמחת את הלב במיוחד בימים חורפיים
בתיאבון! אז... כנסו למטבח וספרו איך היה