לןגן

מרק שעועית עם בשר

מאת: אילנית בניזרי, פורסם: 07/01/2020 | 12:34
מרק שעועית עם בשר

תקציר המתכון: חריף 🔥🔥

קטגוריה: מרקים, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר בשרי, דרגת קושי: בינוני

מרכיבים

אופן הכנה

  1. בסיר עמוק שמיועד למרק ברבע כוס שמן נטגן את הבצל עד שנהיה שקוף..נוסיף את השום המגורד לטיגון קצר ואת הפפריקה ונערבב...נוסיף את קוביות הבשר...פלפל שחור גרוס והכמון ונטגן את הבשר על התבלינים ל 2 דקות נוסיף את הפלפלים והעלי דפנה ...בקערית קטנה נשים את הרסק עגבניות ואת העגבניות המגורדות עם כוס מים רותחים ונערבב לפתיחה ...נשפוך לסיר ועוד 2 כוסות מים רותחים ...נבשל 20 דקות להבה נמוכה ...כעת נוסיף את השעועית הלבנה והכוסברה נבשל לעוד 20 דקות ונוסיף את האבקת מרק עוף מהולים במים הרותחים

  2. הנותרים ...נבשל עד לריכוך הבשר זמן בישול כללי כשעתיים.. 10 דקות לפני הסיום נוסיף את הסוכר לנטרול החמיצות .

  3. הערות:

  4. **ניתן להוסיף פלחי תפוחי אדמה בשלב שמוסיפים את השעועית למרק***

  5. המלצה שלי לגבי הבשר ניתן לקנות גוש בשר שלם כנל גם לגבי גולש קוביות ..אחד מהסוגים שציינתי למעלה לסגור בטיגון ולהרתיח כשעתיים עם עלי דפנה כפית פלפל אנגלי..עלי כרפס..מעט כורכום ובצל שלם..לסנן את המים לשמור לציר בשר ..לקרר את הבשר לילה שלם במקרר ולפרוס קוביות ..ולבשל במרק עם השעועית ולקצר את זמן הבישול הכללי לשעה 💥