לןגן

מרק ירקות עם תוספת קובות

מאת: אילנית בניזרי, פורסם: 01/01/2020 | 12:56
מרק ירקות עם תוספת קובות

תקציר המתכון: איזה כיף לאכול בחורף צלחת מרק כזאת

קטגוריה: מרקים, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר בשרי, דרגת קושי: קל

מרכיבים

מרכיבים למרק מאת אילנית בניזרי

תבלינים

אופן הכנה

  1. בסיר עמוק נטגן את הבצל בשמן עד למצב שקוף....נוסיף את השום והכורכום ונערבב לפתיחת טעמים ...נוסיף את הירקות שאר התבלינים והמים ...ברגע שהרוטב מבעבע נוסיף כדורי קובות ...נבשל 40 דקות להבה בינונית וזה מוכן !

  2.  מאת אילנית בניזרי

  3. מרכיבים לבצק קובה :

  4. 2 כוסות גרישה (מוכרים בכל סופר של סוגת ) דק מושרה במים חצי שעה ולסחוט היטב

  5. 4 כוסות סולת

  6. כפית מלח

  7. 2 כפות שמן

  8. כ-2 וחצי כוסות מים לערבב היטב עד שנוצר בצק נוח אלסטי !! השתמשתי בכוס חד פעמי החם !

  9. מרכיבים למלוי בשר טחון :

  10. אני לא מטגנת את הבשר!

  11. חצי קילו בשר בקר טחון

  12. בצל מגורד

  13. 4 עלי סלרי קצוצים

  14. מעט פטרוזליה קצוצה

  15. כף פירורי לחם

  16. כף סודה מוגזת לשתייה מבקבוק !

  17. לתבל ב 2 כפות שמן ..מלח...פלפל שחור...כפית  בהרט..כפית פפריקה

  18. לערבב את הבשר ליצור כדורים קטנים קטנים ...אמור לצאת 50 קובות !!

  19. לייצירת הקובות

  20. נכין קערה עם מים לידנו

  21. נטבול את הידיים במים

  22. ניקח מהבצק כגודל כדור פינג פונג נשטיח על כף היד ..באמצע נניח כדור בשר ונעטוף אותו עם הבצק

  23. המלצה שלי מאחר ויוצא כמות גדולה כ 50 קובות אני נוהגת להקפיא את הקובות להניח בתבנית גדולה חד פעמית נייר אפייה עליהם נניח את הקובות לא צמודות על מנת שלא ידבקו !! לעטוף עם נייר כסף או ניילון נצמד ולהקפיא כך תמיד יש לי זמין במקפיא ...אין צורך להפשירם ישר לזרוק למרק שהכנתם ....